Houten vloeren

Het fijne aan een houten vloer is ook dat hij in de loop der jaren steeds mooier wordt. Hout werkt en blijft werken, het et uit en het krimpt weer als de lucht droog is. Dat is vervelend want kieren en scheuren in uw vloer dat wordt gezien als een gebrek. Lakken, oliën of waxen? Onderhoud van uw houten vloer is belangrijk en de manier van afwerking speelt daarbij een belangrijke rol. Een houten vloer moet authentiek zijn en ook op een traditionele vakkundige wijze geplaatst zijn.

Een duovloer ook wel duoplank, multiplank, multivloer of lamelparket genoemd is een samengestelde houten vloer. Hiermee wordt bedoeld dat de vloer uit twee delen is opgebouwd, een toplaag meestal eiken en een multiplex onderlaag meestal berken multiplex

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald. De latjes liggen “koud” tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer met als groot voordeel dat de vloer ontzettend stil is.

Lamelparket is een halfmassiefvloer. Hierbij is er een laag edelhout van meestal 4mm of 6mm dikte op een lattenlaag verlijmd. De onderste laag is meestal een dunne laag berkenhout. Lamelparket bestaat zodoende uit 3 verschillende lagen hout. Deze lagen zijn in tegenovergestelde richting aan elkaar verlijmd wat de werking, uitzetten en krimpen, doet verminderen.

Massief houten vloeren zijn betrouwbaar en hebben karakter. het Is ook niet alleen die opvallende persoonlijkheid, maar ook kracht & duurzaamheid kenmerkt deze vloeren. Massief houten planken werken, zo zet hout uit bij vochtige lucht en krimpt het bij droge lucht.

Maak vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op via de contact pagina: